Sergiu Popa, Director Executiv
Sergiu Popa
Director Executiv

Mesajul Directorului Executiv cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea companiei.

Cu 30 de ani în urmă, compania noastră își începea călătoria în tânăra industrie a telecomunicațiilor. O mică echipă pasionată de comunicații, un plan de afaceri bine pus la punct și multe speranțe într-un mediu economico-social nou și provocator.

Acum, la aniversarea a trei decenii de existență a companiei Elicom, suntem la fel de entuziaști ca la început, mai înțelepți și având experiență semnificativă câștigată alături de partenerii noștri.

Sunt recunoscător și mulțumesc colegilor mei care m-au însoțit în acești ani, clienților care au crezut în noi, furnizorilor și subcontractorilor noștri.

În cadrul rolului nostru de a fi o interfață utilă, prietenoasă și profesionistă între clienții noștri și consumatorii lor, ne propunem și în continuare să fim atenți la nevoile celor două tipuri de beneficiari ai serviciilor noastre, să oferim un suport rapid și eficient, să le îndeplinim așteptările și să garantăm satisfacția acestora.

Fiind foarte multe de povestit despre acești 30 de ani și pentru că cel mai bine este să vorbească alții despre noi, vom utiliza canalele de comunicare ale companiei pentru a vă prezenta unele mesaje pe care colaboratorii noștri interni si externi au avut amabilitatea de a le transmite.

Vă mulțumesc tuturor și...LA MULȚI ANI, ELICOM!!!

Sergiu Popa
Director Executiv

Călătorește în trecut și descoperă momentele importante din #echipaELICOM!

1991
-
1998
 • ELICOM se înființează și lansează serviciul radio-paging în București, devenind al doilea operator din România.
 • ELICOM își extinde rețeaua de paging la nivel național, în orașe cu peste 80.000 de locuitori, utilizând o soluție proprie hardware și software.
 • ELICOM își extinde serviciile de paging de la transmiterea de mesaje personale, la servicii specializate de informare: informații financiare (în parteneriat cu REUTERS), informații de interes general (în parteneriat cu MEDIAFAX), servicii de e-mail, etc.
Elicom Pager
1998
 • ELICOM se implică în realizarea sistemul național de paging ACCES rezultat prin unirea rețelelor de paging Radiotel, Elicom și Rokura (compania Romtel International) și începe furnizarea de servicii personalizate pe pagere de tip Motorola (ADVISOR, LX2, LX4)
Elicom harta
1998
-
2001
 • ELICOM devine distribuitor autorizat al MOBIL ROM (ORANGE ROMANIA), oferind o gama larga de telefoane mobile ale producatorilor Motorola, Ericsson, Philips, Nokia.
 • ELICOM devine furnizor de content informational, in parteneriat cu MEDIAFAX si alti furnizori de continut, pentru utilizatorii retelei de telefonie ORANGE (prin canalele voce, SMS/MMS, web, aplicatii mobile).
Elicom MobilRom
2001
-
2011
 • ELICOM dezvoltă o platformă proprie de call center, în parteneriat cu RADCOM.
 • ELICOM furnizează primele servicii de call center pentru clienți din industria PHARMA.
 • ELICOM își extinde serviciile de call center în industriile IT&C, FMCG și sprijină ONG-uri prin campanii de strângere de fonduri.
 • ELICOM lansează serviciul de preluare, înregistrare și prelucrare a comenzilor pentru companii din industria HoReCa.
Elicom MobilRom
2011
-
2021
 • ELICOM se implică în realizarea de sondaje de opinie prin interviuri telefonice asistate de calculator, în parteneriat cu companii și instituții specializate în cercetări sociologice.
 • ELICOM devine furnizor de servicii de informare și suport pentru instituții publice din România.
 • ELICOM lansează servicii de Telesales/Telemarketing pentru clienți din industria IT&C.
 • ELICOM își upgradează platforma de Call Center ca suport pentru activități de Contact Center. În planurile de viitor ale ELICOM intră și implementarea de tehnologii de tip AI (inteligență artificială) conform nevoilor de extindere a tipologiei de servicii dedicate clienților săi.
Elicom Call Center

Despre ELICOM cu #parteneriiELICOM

„Am pornit la drum în colaborarea cu echipa Elicom în 2017, cu obiectivul împărtășit de a crește comunitatea de bine care să sprijine cu inimi deschise mințile diverse și de a dezvolta modalități inovative pentru a ne atinge misiunea, prin atragerea de noi companii care să susțină recuperarea celor aproximativ 600 de copii și tineri cu minți aparte din cadrul asociației Help Autism.

Dincolo de indicatori și procese, rapoarte și rezultate concrete, ceea ce am descoperit pe parcurs a fost însă mult mai valoros, experiența de zi cu zi alături de echipa Elicom a transformat un parteneriat într-o prietenie de nădejde.

Dragi prieteni “elicomiști”, la 30 de ani de activitate, vă felicităm pentru toate realizările și ne bucurăm că am făcut și noi parte din acest drum. Vă dorim să fiți în fiecare zi mai buni, pentru a transforma angajamentele sumate în obiective împlinite, atât în relația cu partenerii de business, cât și cu partenerii sociali. Să aveți mereu în mijlocul vostru oameni capabili să producă schimbare, să exprime viziunea și cultura companiei și să genereze un bine acolo unde sunt, la muncă, în viață și în comunitate.”

Lăcrămioara Rediu
Director Fundraising Asociația Help Autism

„Parteneriatul nostru de succes cu Elicom a început în anul 2016. În cei 5 ani de colaborare, Elicom s-a dovedit mereu un partener flexibil și de încredere, venind în întâmpinarea solicitărilor noastre și ale clienților noștri. Aportul lor la bunul mers al companiei noastre este unul substanțial. Le dorim mult success în continuare. La mulți Ani, Elicom!”

Dipl. Ing. Catalin George Pozdarie
Administrator/ Director General HERVIS

“Sunt onorat să urez “La Mulți Ani” unuia dintre cei mai longevivi parteneri ai noștri, Elicom. Suntem împreună încă din 2007 și sunt convins că fiecare dintre noi a contribuit la dezvoltarea celuilalt. Nouă ne plac colaborările de lungă durată, bazate pe încredere și profesionalism, ceea ce Elicom oferă în fiecare zi. Să știi că ai alături un profesionist desăvârșit este un avantaj considerabil care ne ajută în fiecare aspect al business-ului nostru. Acest parteneriat, de care suntem foarte mândri, ne onorează și dorim să îl continuăm, dezvoltând și implementând proiecte de succes. La cât mai multe aniversări și ani împreună!”

Adrian Hulubescu
Director General Pizza Hut Romania

“Colaborarea cu Elicom a început în anul 2016 și s-a dovedit până în prezent o reală reușită! Împărtășim valori comune, iar faptul că ați înțeles nu doar nevoile noastre de business, dar mai important, nevoile pacienților noștri, v-a poziționat ca unul dintre partenerii noștri de încredere. În tot acest timp, am continuat să lucrăm împreună datorită modului profesionist de lucru, a calității echipei și a dorinței voastre permanente de a deveni mai buni. Vă mulțumim!”

Ada Palea
co-founder CDT Provita

„E o plăcere pentru mine să vorbesc despre ELICOM! Am colaborat mulți ani cu membrii echipei ELICOM în proiectele de Call Center pentru SENSIBLU și HTSS, beneficiind de profesionalismul, promptitudinea și proactivitatea lor. La acest moment aniversar le mulțumesc și le doresc mult succes în proiectele de viitor!
La mulți ani ELICOM!”

Bogdan Dumitrescu
Chief Executive Officer HTSS

Despre ELICOM cu #echipaELICOM

Alina Fotea - a facut parte din #echipaELICOM timp de 9 ani.

Primul meu loc de muncă serios a fost la Elicom. M-am angajat aici în anul 2008 când Elicom era încă o companie tânără, cu puțini angajați și am continuat împreună timp de 9 ani. În toți acești ani am crescut și ne-am dezvoltat împreună, am legat prietenii adevărate și am cunoscut oameni care au avut un mare impact pozitiv în viața mea.

Astfel pot spune că "pe vremea mea" Elicom era o companie la care îți doreai să lucrezi, iar colectivul era format din oameni buni, deschiși și implicați.

Atunci când m-am angajat la Elicom aveam nevoie doar de un loc de muncă. Ce nu știam eu la acel moment era faptul că acest job avea să devină piatra de temelie a carierei mele. Elicom m-a motivat și m-a învățat cum să devin un profesionist, cum să relaționez cu oamenii, cum să conduc o echipă și spiritul de echipă, iar cel mai important este că mi-a dat încrederea de care aveam nevoie pentru dezvoltarea mea.

Cel mai mult mi-a plăcut colectivul format mereu din oameni deschiși și frumoși, dar și încrederea oferită angajaților de către conducerea companiei.

Am trăit prea multe momente amuzante la Elicom ca să pot alege doar unul și am să menționez cea mai mare provocare pe care am avut-o și anume, momentul în care mi s-a propus să fac parte dintr-un proiect greu și important al companiei. Am acceptat provocarea și a fost cea mai bună decizie pe care o puteam lua pentru că experiența acumulată în cadrul acestui proiect a pus bazele carierei mele din prezent.

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate urez companiei Elicom prosperitate și o echipă unită și de succes, alături de întreaga mea considerație.

Carmen Tripăduș - a facut parte din #echipaELICOM timp de 5 ani.

La Elicom, în perioada în care am venit, se dezvolta call-center-ul, ca serviciu oferit clienților care doreau externalizarea relațiilor cu clienții, fie pentru diverse campanii de promovare, fie ca serviciu permanent. Cred că era primul din țară, la vremea respectivă. Sper să nu greșesc!

Acum, când pentru orice problemă suni la un call-center, când fără acest serviciu nu se mai poate, realizez ce important a fost momentul de început și cât de bine a fost realizat, până la urmă. Și acest lucru a fost posibil pentru că toți cei implicați erau profesioniști.

Chiar dacă am schimbat domeniul în care lucrez, acumulările din acea perioadă și-au pus amprenta în ceea ce sunt acum. Faptul că am fost parte dintr-o construcție chiar de la început, într-un proiect inovator, a însemnat mult pentru mine.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Elicom? Sistemul de management! Știam din facultate că managementul este știința și arta de a conduce, că sunt multe modele, chiar experimentasem deja câteva prin job-urile avute anterior, dar la Elicom am avut demonstrația unui sistem bazat pe om în primul rând, și abia după, pe criterii de performanță. De atunci, am rămas fan declarat al acestui model!

Urez companiei clienți mulți și angajați fideli.

Mulțumesc, Elicom!

La mulți ani!

Cosmin Cozma - a facut parte din #echipaELICOM timp de 10 ani.

Efervescent, colorat, în plină dezvoltare și „ticsit„ cu oameni dornici să se autodepășească.

Ohoooooo... înșir doar câteva:

- O sumedenie de colegi care mi-au devenit prieteni;

- O groază de lucruri invățate de la și împreună cu colegii;

- O multitudine de oportunități;

- Nenumărate motive de satisfacție;

... și pentru toate astea vă mulțumesc tuturor!

„Pe vremea mea„ - zise bătrânul 😂.

Modul general de abordare a situațiilor (proiecte, idei, clienți, targete, provocări, samd...)

Detaliat: Aproape toți cei implicați direct aveau o abordare constructivă „cum facem să se poată?"/„de ce avem nevoie pentru a reuși?" vs o abordare distructiv-justificativă „nu se poate pentru că" sau „e imposibil din cauză că" sau „n-ai cum să faci asta" ... sper ca asta să nu se schimbe niciodată!

În 10 ani s-au strâns o mulțime de poveșți, însă dacă tot împliniți 30 de ani și dacă tot ați făcut imprudența de a mă întreba, ei bine, dragii mei, iată:

4.1 Funny-scary

„Anul 1 de callcenter, prima jumătate. Îmi intră în baza de date un anume domn X. Țrrrrr, răspunde o doamnă în vârstă, mult mai în vârstă decât indica cnp-ul de pe monitor, de unde am dedus că sunt șanse mici să fie soția titularului - dar chiar și așa, era exact ce-mi trebuia mie ca să vând un abonament de telefonie fixă, cu un singur impediment - era din Bucureșți și „ăștia„ nu prea mai foloseau fix (era totuși primăvara anului 2011 😂).

Nu apuc să zic mare lucru că doamna îmi zice că e mai bine să vorbesc cu nora dumneaei care, spre nefericirea mea, mă întreabă dacă nu avem și internet în ofertă ... (normal că nu puteam să îi ofer pentru că era mult mai prost comisionat), așa că ne-am luat la revedere și am închis.

Peste câteva ore am fost „solicitat" în biroul unui manager, unde „am făcut cunoștință" cu nora doamnei X, care spre surprinderea mea, nu m-a concediat/tăiat din salariu, ci m-a ascultat și mi-a promis că grila de comisionare va fi reevaluată.

... există și moduri mai plăcute de a-ți cunoaște colaboratorii!

4.2 Mândru nevoie mare

Anul 2016 și 2017. În cadrul unei gale anuale, Orange premiază Elicom pentru activitatea echipei de vânzari #1TELESALES TEAM.

... înțeleg că tot #1TELESALES TEAM sunteți și vă felicit !!!

Îi urez ceea ce i-aș ura oricărui prieten care împlinește 30 de ani 😀

- Să aibă în continuare grijă de „cei mici";

- Să-și mărească familia;

- Să se dezvolte;

... și să nu umble cu șalele goale că nu mai are 16 ani și poate îl trage curentul!

Gabriela Cazan - a facut parte din #echipaELICOM timp de 2 ani.

Elicom a fost pentru mine locul de muncă ideal. Știți?! Genul ăla de job la care mergi cu drag? Locul ăla de muncă care nu te face să te simți ca un intrus. Mai mult decât atât ești primit cu brațele deschise, ai parte de înțelegerea și susținerea colegilor, te integrezi ușor și te face să vrei să dai tot ce ai mai bun. În general la locul de muncă se întâmplă să ai parte de mesaje neprevăzute din partea "șefului" în care ești anunțat din scurt că trebuie să lucrezi și în weekend, sau într-o altă zi în care știai că ești liber, sau pur și simplu să stai peste program și ești cumva nevoit să îți anulezi planurile deja făcute și să îți dai peste cap viața personală. Ei bine, asta nu mi s-a întâmplat la Elicom. Ceea ce mi-a plăcut întotdeauna la această companie a fost seriozitatea și faptul că am avut libertatea de a-mi alege disponibilitatea programului de lucru. Asta mi-a permis să muncesc și să îmi continui studiile la facultate. Este adevărat că au fost momente în care echipa nu făcea față numărului mare de apeluri, însă nu au fost cazuri în care noi să rămânem peste program fără voia noastră. Mie, personal, îmi plăcea să fac ore suplimentare. În primul rând pentru că mă făcea să mă simt importantă pentru companie, dar și faptul că eram plătită pe măsura efortului depus. De multe ori veneam la muncă mai devreme, doar în cazul în care era nevoie de mine. Am avut un moment foarte amuzant în care o aplicație de pe telefonul mobil m-a anunțat că am ajuns acasă atunci când de fapt ajunsesem la muncă. Acea notificare mi-a deschis ochii și am realizat că de fapt, Elicom era pentru mine a doua casă.

Din punct de vedere profesional, Elicom a fost un pas mare pentru mine încă de la început. Nu m-am așteptat să trec de interviu. Neavând experiența în domeniu, neavând studii superioare finalizate, am crezut că va fi o pierdere de timp să merg la interviu, însă am zis să o fac și pe asta. Și foarte bine am făcut căci aș fi regretat enorm dacă ratam acea oportunitate. Am fost în culmea fericirii când am trecut de interviu, dar și după ce mi-am început activitatea deoarece primeam feedback-uri pozitive din partea tuturor. Ulterior am îndrăznit să fac un pas și mai mare, anume de a candida pentru postul de Supervisor. Nici de data asta nu am avut așteptări mari. Eram copleșită de emoții și gânduri negative, așa că un răspuns de respingere era mult mai așteptat de către mine decât cel pe care l-am primit. Dar am obținut postul. Corect și cinstit! Deci da, Elicom și-a lăsat amprenta în cariera mea profesională și mi-a deschis multe porți. Mulțumesc Elicom!

Exceptând seriozitatea și programul flexibil, pentru că asta am menționat deja în răspunsul de la întrebarea 1, mi-a plăcut tare mult echipa. Când spun echipa mă refer la toată ierarhia. De la cel mai mic la cel mai mare. Oameni iubitori, dispuși să te ajute în orice problemă, răbdători și extrem de înțelegători. Pe scurt, când vine vorba de respect în ceea ce privește angajatul, Elicom dă clasă tuturor companiilor din punctul meu de vedere.

Găsesc această întrebare dificilă pentru că sunt mult prea multe întâmplări dragi care mi-au rămas întipărite în minte și îmi este greu să aleg, însă voi profita de întrebare și voi povești puțin despre cel mai minunat om pe care Elicom l-a adus în viața mea. O persoană dragă, o femeie minunată care a reușit să umple dorul de mama din inima mea. O bucătăreasă așa cum n-am mai întâlnit. Îmi amintesc că urma să am un eveniment important și m-am oferit să vin cu prăjituri. Eu sunt un dezastru in bucătărie, mai ales când vine vorba de prăjituri. Dar vorba e vorbă, iar eu sunt un om de cuvânt. Doamna Mirela, căci despre dânsa este vorba s-a oferit să mă ajute. Mi-a spus ce am de făcut pas cu pas, mi-a dat rețeta, mi-a spus chiar și ce produse să folosesc cât să iasă prăjitura perfectă. Eram atât de încrezătoare, părea atât de simplu când îmi povestea cum se face încât am ajuns să cred că o să îmi schimb cariera și o să mă fac cofetăreasa. Ei bine, nu a fost deloc atât de simplu când am pus în practică, dar după ce am eșuat de 3 ori am reușit să fac o prăjitură delicioasă. Păstrez cu drag rețeta de la Mirela Vlădescu, alături de amintirea ei.

Companiei îi urez cât mai multe aniversări, dar mai important, aș sfătui compania să rămână primitoare așa cum am cunoscut-o eu! Toate schimbările să fie în bine și aducă succes și reușită!

Lucia Văduva - a facut parte din #echipaELICOM timp de 2 ani.

Percepția despre Elicom la vremea aceea poate fi foarte subiectivă pentru mine, fiind primul loc de muncă, prima experiență. Eram un colectiv mic, într-un birou mic, incomparabil cu ce este astăzi. Sarcinile zilnice erau foarte restrânse și se bazau strict pe activitatea principală a firmei, aceea de comunicare printr-un sistem radio-paging, o comunicare foarte limitată, rudimentară.

Fiind primul loc de muncă, acest lucru a fost un impact în sine. De undeva trebuie să începi ceva. Ulterior domeniul de activitate s-a schimbat complet. Nu și impactul :).

Colectivul, colectivul, colectivul. Fiind la scară atât de redusă, cred c-aș putea să-i spun gașcă :) Atmosfera era foarte relaxantă, nu exista stres, nu exista presiune, nimic negativ din ce trăim azi.

Întâmplări funny au fost multe, extrem de multe, mai multe decât situațiile provocatoare. Și nu, nu pot să povestesc fără permisiunea de a dezvălui chestii :).

Pare că de-a lungul anilor Elicom și-a păstrat atmosfera asta relaxantă și funny, deși cu siguranță că în spate lucrurile sunt mult mai complicate și mai complexe. E absolut remarcabil că a reușit să treacă prin tot acest timp fără să-și piardă identitatea. Le doresc să mențină tot ce-au realizat, ba chiar mai mult. Dar înainte de orice urare, merită Felicitări!!!

Sever Voiculescu - a facut parte din #echipaELICOM timp de 9 ani.

Am petrecut 9 ani în Elicom, ca director tehnic….

La început a fost o provocare, într-un domeniu nou din telecomunicații, acela de transmitere la distanță a mesajelor prin unde radio (sistemul de radio-paging).

S-a pornit în 1991, cu o stație de paging Motorola instalată în București, în clădirea Griro- etajul 13. Acolo erau amplasate echipamentele de paging și centrala telefonică de unde operatorii preluau mesajele primite prin telefon, transmițându-le apoi către destinatari - acei posesori de receptoare de mesaje (pagere). Mesaje alfanumerice și alte diverse informații utile erau transmise ca servicii conexe (curs valutar, știri, meteo, reclame,etc).

Îmi amintesc, cu plăcere și cu nostalgie, de eforturile noastre de a dezvolta rețeaua de radio-paging Elicom prin realizarea, cu forțe proprii, a echipamentelor de emisie pentru stațiile care urmau să fie amplasate în orașele mai importante din țară.

A fost o investiție de muncă și de timp pentru dezvoltarea rețelei de paging Elicom la nivel local, regional și chiar național.

După câțiva ani, în 1995, a apărut telefonia mobilă analogică și apoi, în 1997, cea digitală / GSM. Am fost implicați încă de la început în aceste noi activități, de procurare și vânzare de telefoane mobile, totul în paralel cu continuarea activității de paging. Am avut mii de utilizatori de pagere, provenind din diverse domenii de activitate: sistem bancar, presă/media, spitale, firme, etc.

În ceea ce mă privește, cu o experiență de 14 ani în automatizări și electronică de putere, în producția de echipamente, Elicom a reprezentat șansa de a activa într-un nou domeniu din electronică, cel al telecomunicațiilor.

În acel moment, al abordării unei activități în telecomunicații, lucrul într-un domeniu foarte dinamic, cât și accesul la o nouă tehnologie au reprezentat un real interes și o provocare nouă pentru Elicom. Lucrând cu o echipă de buni colaboratori, mai tineri sau mai puțin tineri, dar plini de bune intenții și cu dorința de a reuși, a dus la finalizarea activităților propuse.

În timp, au fost și zile sau săptămâni de căutări și, uneori, mici eșecuri. Acum, privind în urmă, totul pare ușor, dar atunci, poate și prin lipsa de experiență într-o activitate de pionierat pentru acea vreme, dar cu dorința de reușită puternică, am trecut peste aceste încercări. Activând într-un domeniu nou, cu tehnologie foarte modernă pentru acei ani (paging, telefonie mobilă) am acea mulțumire pentru reușită în față unei încercări, un lucru bine făcut cu mijloacele disponibile în acele vremuri și cu resursele de atunci.

După plecarea mea din Elicom, am reabordat activitatea în domeniul echipamentelor de automatizare și a surselor de putere, a echipamentelor de back-up și în domeniul surselor de energie regenerabilă (cu preponderență cea fotovoltaică). La acest moment sunt implicat în acest domeniu în curs de expansiune și în România, activând de 12 ani în cadrul firmei Votronic Systems (al cărui administrator sunt).

Pentru Elicom, la acest moment aniversar, nu pot să am decât gânduri de bine și să îi doresc ca și pe mai departe să aibă o activitate cât mai bună și plină de reușite în domeniul actual de activitate, dar și ambiția și dorința de a aborda unele noi proiecte, de viitor, cât mai dinamice și cu provocări noi. Energia, spiritul tânăr și folosirea resurselor umane de care dispune cât mai eficient pot duce la noi reușite.

Vă doresc succes și pe mai departe ! La Mulți Ani , Elicom !